Rețetă mâncare de fasole verde cu sos chinezesc
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Fasole verde proaspătă – 600 gr |
• Ardei gras roșu – 2 buc |
• Ghimbir ras – 1/2 linguriță |
• Usturoi – 2 căței |
• Ceapă roșie – 2 buc |
• Ardei iute roșu – 1 buc |
• Sos de soia – 3 linguri |
• Sos de sweet chilli – 150 ml |
• Piper negru – după gust |
• Ulei de măsline – 2 linguri |
• Ulei de susan – 1/2 linguriță |
• Semințe de susan – 1 lingură |
Mod de preparare
• curățați bine fasolea și spălați-o
• puneți apa la fiert și adăugați puțină sare; când a început să clocotească adăugați fasolea și lăsăți-o până devine al dente
• scoateți-o într-un bol cu apă cu gheață pentru a-i da șoc termic și a-i menține culoarea
• tocați usturoiul și ardeiul iute mărunt, ceapa cubulețe, iar ardeiul tăiați-l cuburi puțin mai mari
• încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul
• după aprox. 1 minut, adăugați usturoiul și ceapa
• adăugați fasolea, căliți împreună și puneți ardeiul iute și ghimbirul ras
• adăugați sos de soia, sos de sweet chilli și piperul
• căliți un pic până se reduce sosul și înainte de a lua de pe foc, adăugați uleiul de susan și semințele de susan
• odată ce s-a răcit, transferați fasolea în caserola FoodSaver, atașați furtunul de vidare la caserolă și aparatul de vidare FoodSaver și acționați funcția „vidare"; puneți caserola în frigider - acum puteți păstra mâncarea fresh mai mult timp și totodată să o luați cu voi la serviciu.
Poftă bună!
• puneți apa la fiert și adăugați puțină sare; când a început să clocotească adăugați fasolea și lăsăți-o până devine al dente
• scoateți-o într-un bol cu apă cu gheață pentru a-i da șoc termic și a-i menține culoarea
• tocați usturoiul și ardeiul iute mărunt, ceapa cubulețe, iar ardeiul tăiați-l cuburi puțin mai mari
• încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul
• după aprox. 1 minut, adăugați usturoiul și ceapa
• adăugați fasolea, căliți împreună și puneți ardeiul iute și ghimbirul ras
• adăugați sos de soia, sos de sweet chilli și piperul
• căliți un pic până se reduce sosul și înainte de a lua de pe foc, adăugați uleiul de susan și semințele de susan
• odată ce s-a răcit, transferați fasolea în caserola FoodSaver, atașați furtunul de vidare la caserolă și aparatul de vidare FoodSaver și acționați funcția „vidare"; puneți caserola în frigider - acum puteți păstra mâncarea fresh mai mult timp și totodată să o luați cu voi la serviciu.
Poftă bună!