Rețetă curry indonezian de pui
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 pui |
• 35g făină |
• 60ml ulei de arahide |
• 1 ceapă mare, tăiată felii |
• 3 căței de usturoi, zdrobiți |
• 3 lingurițe de ghimbir proaspăt ras |
• 1 ardei iute roșu, lung, cu semințele îndepărtate și feliat subțire |
• 1 tulpină de lemongrass, tocată mărunt |
• 1 linguriță turmeric măcinat |
• 2 lingurițe chimen măcinat |
• 2 lingurițe coriandru măcinat |
• 1 linguriță sare |
• 600 g cartof dulce, decojit, tăiat cubulețe |
• 250 ml lapte de cocos |
• 150 g fasole verde, curățată, tăiată în bucăți de 3 cm |
Descriere
Unul dintre cele mai populare preparate indoneziene, pentru care se folosesc condimente măcinate.
Mod de preparare
1. Treceți puiul prin făină, scuturând excesul. Puneți jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie mare antiaderentă. Gătiți puiul în loturi, până se rumenește. Transferați pe o farfurie.
2. Încingeți uleiul rămas și gătiți ceapa timp de 2-3 minute, sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, lemongrassul și condimentele; gătiți, amestecând timp de 1 minut.
3. Puneți kumara în slowcooker și adăugați amestecul de pui, ceapă și lapte de cocos. Gătiți la temperatură înaltă 3-4 ore sau la temperatură joasă 6-8 ore.
4. Adăugați fasolea în ultima jumătate de oră de gătit.
5. După terminarea timpului de gătire, lăsați curry-ul să se răcească.
6. Porționați și puneți preparatul în pungi FoodSaver. Sigilați în vid, conform instrucțiunilor aparatului de vidare FoodSaver. Congelați sau păstrați la frigider.
Sfat: Serviți puiul cu coriandru și orez gătit la aburi.
2. Încingeți uleiul rămas și gătiți ceapa timp de 2-3 minute, sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, lemongrassul și condimentele; gătiți, amestecând timp de 1 minut.
3. Puneți kumara în slowcooker și adăugați amestecul de pui, ceapă și lapte de cocos. Gătiți la temperatură înaltă 3-4 ore sau la temperatură joasă 6-8 ore.
4. Adăugați fasolea în ultima jumătate de oră de gătit.
5. După terminarea timpului de gătire, lăsați curry-ul să se răcească.
6. Porționați și puneți preparatul în pungi FoodSaver. Sigilați în vid, conform instrucțiunilor aparatului de vidare FoodSaver. Congelați sau păstrați la frigider.
Sfat: Serviți puiul cu coriandru și orez gătit la aburi.