Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Rețetă piept de pui marinat, umplut cu mozzarella
Rețetă piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de pui – 1 piept mare
• Mozzarella gourmet – 4 felii
• Usturoi – 2 căței
• Cimbru – 2 crenguțe
• Vin roșu demisec – 50 ml
• Ulei de măsline – 2 linguri
• Unt – 10 gr
• Sare și piper – după gust

Mod de preparare

taie pieptul de pui pe jumătate (pe grosime), apoi fiecare bucată în 2 – ar trebui aveți 4 bucăți subțiri de piept de pui
• pune bucățile de pui în caserola de marinare rapidă FoodSaver, adaugă uleiul, sumacul, sarea și piperul
amestecă bine și închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele se intensifice
• scoate toate bucățile de piept de pui din caserolă și pune-le pe un tocător
aplică o folie de plastic deasupra și bate-le puțin cu ajutorul unui ciocan de carne
• pune pe 2 felii de piept de pui câte 2 felii de mozzarella, apoi închide-le bine cu celelalte 2 felii de piept de pui
încinge uleiul într-o tigaie și adaugă usturoiul și cimbrul
lasă-le acolo cât aromatizezi uleiul și apoi scoate-le
prăjește pieptul de pui până devine auriu pe ambele părți
• stinge cu vinul și lasă-l se reducă
adaugă apoi untul și potrivește de sare și piper
• pune apoi tigaia în cuptorul încins în prealabil la 180⁰C pentru cca 5 minute
savurează apoi un piept de pui umplut, suculent, al cărui gust ușor acrișor de la sumac se îmbină perfect cu mozzarella din interior.

Poftă bună!