Rețetă piept de pui marinat, umplut cu mozzarella
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de pui – 1 piept mare |
• Mozzarella gourmet – 4 felii |
• Usturoi – 2 căței |
• Cimbru – 2 crenguțe |
• Vin roșu demisec – 50 ml |
• Ulei de măsline – 2 linguri |
• Unt – 10 gr |
• Sare și piper – după gust |
Mod de preparare
• taie pieptul de pui pe jumătate (pe grosime), apoi fiecare bucată în 2 – ar trebui să aveți 4 bucăți subțiri de piept de pui
• pune bucățile de pui în caserola de marinare rapidă FoodSaver, adaugă uleiul, sumacul, sarea și piperul
• amestecă bine și închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• scoate toate bucățile de piept de pui din caserolă și pune-le pe un tocător
• aplică o folie de plastic deasupra și bate-le puțin cu ajutorul unui ciocan de carne
• pune pe 2 felii de piept de pui câte 2 felii de mozzarella, apoi închide-le bine cu celelalte 2 felii de piept de pui
• încinge uleiul într-o tigaie și adaugă usturoiul și cimbrul
• lasă-le acolo cât să aromatizezi uleiul și apoi scoate-le
• prăjește pieptul de pui până devine auriu pe ambele părți
• stinge cu vinul și lasă-l să se reducă
• adaugă apoi untul și potrivește de sare și piper
• pune apoi tigaia în cuptorul încins în prealabil la 180⁰C pentru cca 5 minute
• savurează apoi un piept de pui umplut, suculent, al cărui gust ușor acrișor de la sumac se îmbină perfect cu mozzarella din interior.
Poftă bună!
• pune bucățile de pui în caserola de marinare rapidă FoodSaver, adaugă uleiul, sumacul, sarea și piperul
• amestecă bine și închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• scoate toate bucățile de piept de pui din caserolă și pune-le pe un tocător
• aplică o folie de plastic deasupra și bate-le puțin cu ajutorul unui ciocan de carne
• pune pe 2 felii de piept de pui câte 2 felii de mozzarella, apoi închide-le bine cu celelalte 2 felii de piept de pui
• încinge uleiul într-o tigaie și adaugă usturoiul și cimbrul
• lasă-le acolo cât să aromatizezi uleiul și apoi scoate-le
• prăjește pieptul de pui până devine auriu pe ambele părți
• stinge cu vinul și lasă-l să se reducă
• adaugă apoi untul și potrivește de sare și piper
• pune apoi tigaia în cuptorul încins în prealabil la 180⁰C pentru cca 5 minute
• savurează apoi un piept de pui umplut, suculent, al cărui gust ușor acrișor de la sumac se îmbină perfect cu mozzarella din interior.
Poftă bună!