Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Coaste de porc marinare în vid by Mama Gatește

Coaste de porc marinare în vid by Mama Gatește
Coaste de porc marinare în vid by Mama Gatește

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru marinat:
• 2 linguri de boia dulce
• 1 lingură de pudră de usturoi sau 5 căței de usturoi
• 1/2 lingură muștar pudră sau boabe de muștar proaspăt rasnite
• sare și piper după gust
• 50 de grame de unt la temperatura camerei
• 2 fire de rozmarin
• 4 linguri de oțet de cidru de mere sau zeamă de lămâie

Descriere

Prin vidare nu doar prelungim prospețimea alimentelor de până la 5 ori mai mult, dar păstrăm și culoarea, textura, iar mirosurile altor mâncăruri din congelator/frigider nu se întrepătrund, precum cele de carne afumată sau mărar. În plus, odată vidate ocupă mult mai puțîn spațiu, lucru care ne permite să le aranjăm în congelator.  La ce ajută marinarea în vid? Grăbește procesul, în loc de 24 de ore de stat la rece, poate sta doar 1 ora, iar condimentele pătrund în carne foarte ușor, devenind astfel fragedă și aromată.  

Mod de preparare

Cum procedăm cu carnea:
  • îndepărtăm cu ajutorul unui șervețel membrana din spate, această acționează ca o barieră, iar condimentele nu ajung la carne
  •  ștergem bine carnea cu un șervețel de hârtie, să fie  cât mai uscată
  • masăm bine carnea cu amestecul de condimente, apoi masăm oțetul

Vidarea:
  • îndoim capătul de la pungă, că să nu o murdarim.
  • punem coastele cu partea cu carne în sus, ungem untul peste coaste și așezăm firele de rozmarin. 
  •  desfacem capătul de la pungă, așezăm pungă cu coastele în sus și o punem în aparatul de vidat FoodSaver și vidăm pe funcția umedă. 
  • verificăm să fie sigilată bine și dăm la frigider pentru 1 ora sau peste noapte. Rezistă până la 1 săptămâna.