Rețetă cotlete vită sous vide
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 cotlete vită tăiate în felii groase (cam 3 cm grosime) |
• 1 lgt ulei vegetal |
• sare piper |
Servire: |
• rondele ceapă |
• roșii la grătar |
• cartofi prăjiți |
• ciuperci |
Descriere
Visezi la cotlete de vită fragede și suculente? Gătește-le Medium Rare timp de o oră folosind pungile de vidat FoodSaver și funcția de sous-vide a Multicookerului Turbo Express Crockpot.
Mod de preparare
- Pentru cele mai bune rezultate scoateți friptura din frigider și lăsați-o la temperatura camerei înainte de a o găti.
- Puneți cotletele într-o pungă de gătit în vid FoodSaver și sigilați-le cu aparatul de vidat
- Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă.
- Selectați funcția sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura până la 60C pentru un timp de 1 oră (pentru Mediu Rar)
- Acoperiți lejer cu capacul și lăsați apa la încălzit.
- De îndată ce ați atins temperatura dorită, puneți friptura pe sită, acoperiți lejer cu capacul, asigurându-vă că supapa este deschisă și lăsați friptura să se pătrundă.
- După ce s-a scurs timpul de gătire, scoateți friptura din apă, deschideți punga, scoateți friptura și tamponați-o cu un prosop de hârtie.
- Încingeți tigaia grill la foc mediu.
- Ungeți cotletele pe oricare parte cu puțin ulei și condimentați cu piper negru.
- De îndată ce se încinge tigaia, prăjiți rapid friptura pe oricare dintre cele două părți pentru a obține urme de grătar.
- Scoateți imediat din tigaie și lăsați la răcit timp de câteva minute înainte de a potrivi cu sare și de a servi.