Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei




Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 400 g penne |
• 2 conserve 400 g de pulpă de roșii |
• 4 lg ulei de măsline |
• 1 cățel mare de usturoi |
• 3-4 bucăți peperoncino |
• 500 g piept de pui tăiat cubulețe mai mici |
• 200 g cascaval |
• sare |
• piper |
Descriere
Gătește această rețetă de paste cu pui la cuptor ca un maestru italian și videază-le cu FoodSaver, ca să te bucuri mai mult timp de preparatul tău preferat.
Mod de preparare
Pasul 1. Pune 3L de apă la fiert, cu 25 g de sare. Când dă în clocot, adaugă pastele. Așteaptă să ajungă din nou la punctul de fierbere. Gătește pastele cu 2 minute mai puțin decât indicațiile de pe pachet. Strecoară și lasă-le la răcit.
Pasul 2. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Pentru cuptorul electric, alege caldură sus și jos, fără ventilație.
Pasul 3. Ia un vas încăpător, pune pe foc iute și adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Când este bine încins, adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și sotează preț de câteva minute, până prinde puțină culoare. Scoate puiul din tigaie.
Pasul 4. Taie cățelul de usturoi felii nu foarte subțiri și toacă pepperoncino mărunt.
Pasul 5. Pune din nou tigaia pe foc, de data aceasta cu flacăra mai mică. Adaugă din nou 2 linguri de ulei, apoi cățelul de usturoiul și ardeiul iute. Lasă condimentele să infuzeze uleiul 1 - 2 minute, apoi scoate usturoiul și adaugă conservele de roșii și puiul gătit. Lasă să fiarbă 5 minute, apoi adaugă pastele fierte. Amestecă și mai lasă 2-3 minute să se întrepătrundă gusturile. Potrivește gustul de sare și piper (notă: va fi nevoie de mai multă sare).
Pasul 6. Împarte pastele în forme de ceramică sau de aluminiu. Poți utiliza o formă ceramică pentru 2 porții și 2 forme rotunde mici individuale.
Pasul 7. Deasupra pastelor, pune cascaval ras din belșug.
Pasul 8. Gratinează 12-14 minute la cuptor sau până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.
Pasul 9. Consumă cât dorești din paste, apoi ceea ce rămâne se poate congela cu aparatul de vidat FoodSaver. Spre exemplu, porțiile individuale sunt perfecte pentru congelare, direct în vas. Este de preferat să congelezi întâi porțiile de mâncare, ca să capete fermitate înainte de vidare.
Pasul 10. Realizează o pungă din rola de plastic, pune vasul direct în pungă și videază.
Pasul 11. Păstrează în congelator până când vrei să le savurezi.
Pasul 12. Pastele pregătite în vase de ceramică se decongelează înainte de reîncălzire, pentru a proteja forma de șocul termic. Pastele vidate în forme de aluminiu se pot pune din congelator, direct în cuptor și se reîncălzesc.
Pasul 2. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Pentru cuptorul electric, alege caldură sus și jos, fără ventilație.
Pasul 3. Ia un vas încăpător, pune pe foc iute și adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Când este bine încins, adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și sotează preț de câteva minute, până prinde puțină culoare. Scoate puiul din tigaie.
Pasul 4. Taie cățelul de usturoi felii nu foarte subțiri și toacă pepperoncino mărunt.
Pasul 5. Pune din nou tigaia pe foc, de data aceasta cu flacăra mai mică. Adaugă din nou 2 linguri de ulei, apoi cățelul de usturoiul și ardeiul iute. Lasă condimentele să infuzeze uleiul 1 - 2 minute, apoi scoate usturoiul și adaugă conservele de roșii și puiul gătit. Lasă să fiarbă 5 minute, apoi adaugă pastele fierte. Amestecă și mai lasă 2-3 minute să se întrepătrundă gusturile. Potrivește gustul de sare și piper (notă: va fi nevoie de mai multă sare).
Pasul 6. Împarte pastele în forme de ceramică sau de aluminiu. Poți utiliza o formă ceramică pentru 2 porții și 2 forme rotunde mici individuale.
Pasul 7. Deasupra pastelor, pune cascaval ras din belșug.
Pasul 8. Gratinează 12-14 minute la cuptor sau până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.
Pasul 9. Consumă cât dorești din paste, apoi ceea ce rămâne se poate congela cu aparatul de vidat FoodSaver. Spre exemplu, porțiile individuale sunt perfecte pentru congelare, direct în vas. Este de preferat să congelezi întâi porțiile de mâncare, ca să capete fermitate înainte de vidare.
Pasul 10. Realizează o pungă din rola de plastic, pune vasul direct în pungă și videază.
Pasul 11. Păstrează în congelator până când vrei să le savurezi.
Pasul 12. Pastele pregătite în vase de ceramică se decongelează înainte de reîncălzire, pentru a proteja forma de șocul termic. Pastele vidate în forme de aluminiu se pot pune din congelator, direct în cuptor și se reîncălzesc.