Rețetă carne pentru friptura de Paște, asezonată în două feluri: rub și marinadă by Prăjiturela
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• piper proaspăt râșnit, |
Rub: câte o linguriță de: |
• sare grunjoasă, |
• zahăr brun, |
• usturoi granulat, |
• ceapă granulată, |
• boia afumată, |
• boabe de muștar, |
• coajă de lămâie deshidratată, |
• oregano (sau amestec de ierburi uscate), |
• ¼ linguriță chimen măcinat |
Marinadă: |
• 5 căței de usturoi zdrobiți |
• 50 ml ulei de măsline, |
• sare, |
• piper proaspăt râșnit, |
• 8 crenguțe rozmarin |
Descriere
Ai încercat vreodată rub sau marinadă pentru carnea de miel, iar apoi să o videzi pentru a grăbi procesul de frăgezire?
Mod de preparare
Rub (din engleză – a freca) este un amestec de condimente uscate cu care se masează carnea; Marinadă: amestec de ingrediente umede (uleiuri, acizi) și mirodenii în care se ține carnea până la preparare. În ambele cazuri, cu cât stă mai mult carnea astfel asezonată, cu atât devine mai fragedă și mai aromată. Pentru a grăbi procesul de fragezire și aromatizare și pentru a păstra cât mai mult din gust, vidarea este soluția ideală. Iată care sunt pașii:
1. Pregătește carnea rub/marinadă în funcție de cum preferi.
2. Videază carnea cu aparatul FoodSaver și ulterior depozitează pungile în frigider
3. Pregătește friptura după bunul plac și bucură-te de arome delicioase!
1. Pregătește carnea rub/marinadă în funcție de cum preferi.
2. Videază carnea cu aparatul FoodSaver și ulterior depozitează pungile în frigider
3. Pregătește friptura după bunul plac și bucură-te de arome delicioase!