Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cornulețe cu nucă by Rețetele Mihaelei

Rețetă cornulețe cu nucă by Rețetele Mihaelei
Rețetă cornulețe cu nucă by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 ml apă minerală
• 200 ml ulei
• nucă
• O jumătate dintr-un cubuleț mic de drojdie, adică vreo 12 g
• O jumătate de linguriță rasă de sare
• 2 fiole de esență de vanilie
• 3 linguri de zeamă de lămâie – adică 30 ml
• 600 g făină
• Pentru umplutură - 400 g de marmeladă de mere și gutui
• Zahăr pudră vanilat pentru tăvălit

Descriere

Descoperă cum poți face cornulețe cu nucă, desertul preferat din copilărie.

Mod de preparare

1. Macinați mărunt 200g nucă, restul de nucă o puteți vida cu aparatul FoodSaver. 

2. Luați un bol încăpător și turnați în el apa minerală.

3. Adaugați drojdia proaspătă și amestecați până se dizolva.

4. Turnați apoi uleiul, sucul de lămâie – important pentru frăgezire, esențele de vanilie, sarea, nuca măcinată mărunt și făină cât cuprinde.

5. Puneți de la început aproximativ 570-580 g, apoi mai adaugați câte puțin dacă aluatul este moale.

6. Amestecați mai întăi cu o furculiță sau o lingură de lemn, apoi cu mâna. Frământați 2 minute, doar cât să omogenizați ingredientele.

7. Se împarte în 4 porții aproximativ egale, se dă o forma rotunda, și se acoperă cu folie de plastic, că să nu se usuce.

8. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru cuptorul electric alegeți un program care dă căldură sus și jos, fară ventilație.

9. Pregătiți 2 tăvi de cuptor (40X33cm), tapetate cu hârtie de copt.

10. Înfăinați masa de lucru, luați o porție de aluat și întindeți-o cu făcălețul într-o foaie rotundă cu diametrul de 30-33 de cm.

11. Tăiați în 16 triunghiuri egale. Puneți la baza fiecărui triunghi, câte o jumătate de linguriță de marmeladă (~ 6 g).

12. Este important să folosiți umpluturi consistente care nu curg, marmelada este perfectă. 

13. Rulați cornulețele, așezați-le pe tavă, într-o tava încap 32 de bucăți de cornulețe, pe care le obțineți din 2 porții de aluat.

14. Puneți tava în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 35 de minute. În funcție de cuptorul fiecăruia poate dura o idee mai mult sau mai puțin.

În timp ce o tava se coace, puteți lucra la cealaltă.

Cornulețele coapte, le lăsăm să se răcească puțin, apoi le tăvălim prin zahăr pudră vanilat.