Rețetă cornulețe cu nucă by Rețetele Mihaelei

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 ml apă minerală |
• 200 ml ulei |
• nucă |
• 1/2 dintr-un cub mic de drojdie (aprox. 12 g) |
• 1/2 lgț rasă de sare |
• 2 fiole de esență de vanilie |
• 3 lg zeamă de lămâie (30 ml) |
• 600 g făină |
• zahăr pudră vanilat pentru tăvălit |
Pentru umplutură: |
• 400 g marmeladă de mere |
• gutui |
Descriere
Descoperă cum poți face cornulețe cu nucă, desertul preferat din copilărie!
Mod de preparare
Pasul 1. Macină mărunt 200g nucă. Restul de nucă o poți vida cu aparatul FoodSaver.
Pasul 2. Ia un bol încăpător și toarnă în el apa minerală.
Pasul 3. Adaugă drojdia proaspătă și amestecă până se dizolvă.
Pasul 4. Toarnă apoi uleiul, sucul de lămâie – important pentru frăgezire, esențele de vanilie, sarea, nuca măcinată mărunt și făină cât cuprinde.
Pasul 5. Pune de la început aproximativ 570-580 g, apoi mai adaugă câte puțin dacă aluatul este moale.
Pasul 6. Amestecă mai întăi cu o furculiță sau o lingură de lemn, apoi cu mâna. Frământă 2 minute, doar cât să omogenizezi ingredientele.
Pasul 7. Împarte în 4 porții aproximativ egale, se dă o forma rotundă și se acoperă cu folie de plastic, ca să nu se usuce.
Pasul 8. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru cuptorul electric, alege un program care dă căldură sus și jos, fară ventilație.
Pasul 9. Pregătește 2 tăvi de cuptor (40x33cm), tapetate cu hârtie de copt.
Pasul 10. Înfăinează masa de lucru, ia o porție de aluat și întinde-o cu făcălețul într-o foaie rotundă cu diametrul de 30-33 cm.
Pasul 11. Taie în 16 triunghiuri egale. Pune la baza fiecărui triunghi câte o jumătate de linguriță de marmeladă (~ 6 g).
Pasul 12. Este important să folosești umpluturi consistente, care nu curg. Astfel, marmelada este perfectă.
Pasul 13. Rulează cornulețele, ordonează-le pe tavă. Într-o tavă încap 32 de bucăți de cornulețe, pe care le obții din 2 porții de aluat.
Pasul 14. Pune tava în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 35 de minute. În funcție de cuptorul fiecăruia, poate dura o idee mai mult sau mai puțin. În timp ce o tava se coace, poți lucra la cealaltă.
Lasăm cornulețele coapte să se răcească puțin, apoi le tăvălim prin zahăr pudră vanilat.
Pasul 2. Ia un bol încăpător și toarnă în el apa minerală.
Pasul 3. Adaugă drojdia proaspătă și amestecă până se dizolvă.
Pasul 4. Toarnă apoi uleiul, sucul de lămâie – important pentru frăgezire, esențele de vanilie, sarea, nuca măcinată mărunt și făină cât cuprinde.
Pasul 5. Pune de la început aproximativ 570-580 g, apoi mai adaugă câte puțin dacă aluatul este moale.
Pasul 6. Amestecă mai întăi cu o furculiță sau o lingură de lemn, apoi cu mâna. Frământă 2 minute, doar cât să omogenizezi ingredientele.
Pasul 7. Împarte în 4 porții aproximativ egale, se dă o forma rotundă și se acoperă cu folie de plastic, ca să nu se usuce.
Pasul 8. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru cuptorul electric, alege un program care dă căldură sus și jos, fară ventilație.
Pasul 9. Pregătește 2 tăvi de cuptor (40x33cm), tapetate cu hârtie de copt.
Pasul 10. Înfăinează masa de lucru, ia o porție de aluat și întinde-o cu făcălețul într-o foaie rotundă cu diametrul de 30-33 cm.
Pasul 11. Taie în 16 triunghiuri egale. Pune la baza fiecărui triunghi câte o jumătate de linguriță de marmeladă (~ 6 g).
Pasul 12. Este important să folosești umpluturi consistente, care nu curg. Astfel, marmelada este perfectă.
Pasul 13. Rulează cornulețele, ordonează-le pe tavă. Într-o tavă încap 32 de bucăți de cornulețe, pe care le obții din 2 porții de aluat.
Pasul 14. Pune tava în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 35 de minute. În funcție de cuptorul fiecăruia, poate dura o idee mai mult sau mai puțin. În timp ce o tava se coace, poți lucra la cealaltă.
Lasăm cornulețele coapte să se răcească puțin, apoi le tăvălim prin zahăr pudră vanilat.