Rețetă mini ștrudel cu mere by DeMâncare
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1 tavă de mini ștrudele și 2 pungi de umplutură vidată): |
• 10-12 mere medii |
• 5 linguri de zahăr |
• 3 linguri de griș |
• 1 lingură scorțișoară |
• 1 linguriță extract de vanilie |
• 1 foaie aluat foietaj |
• 1 gălbenuș |
• opțional, 2- 3 lingurițe zahăr granulat. |
Descriere
Mini ștrudelele acestea cu mere se fac extra rapid, sunt crocante și aromate. Din acest motiv, mă asigur că am întotdeauna în congelator și frigider câteva punguțe cu mere rase, pe care să le pot pregăti imediat pentru plăcinte, ștrudel, cornulețe sau crumble.În perioada aceasta, aparatul de vidat FoodSaver e pus serios la treabă, pentru că îl folosesc pentru a vida tot felul de bunătăți de sezon, precum vinete coapte, ardei, gutui sau pere, de care să ne putem bucura în timpul iernii.De aceasta dată, am vidat 2 pungi de umplutură pentru plăcinte de mere cu scorțișoară. Chiar cea pe care o folosesc și în această rețetă.Să vă arăt și cât de ușor puteți face aceste mini ștrudele.
Mod de preparare
Pasul 1. Într-o tigaie întinsă, amestecă merele rase cu zahărul, scorțișoara, vanilia și grișul.
Pasul 2. Călește pe foc mic și amestecă până când începe să se formeze un amestec omogen și cremos.
Pasul 3. Lasă să se răcească complet compoziția obținută.
Pasul 4. Pe o suprafață curată, întinde o foaie de aluat de foietaj. Taie în 9-12 bucăți (în funcție de preferințe).
Pasul 5. Pe o jumătate din fiecare bucată de aluat, crestează mici liniuțe (acestea vor fi partea superioară a mini ștrudelelor).
Pasul 6. Pe cealaltă jumătate pune câte 1-2 lingurițe de umplutură de măr. Pliază partea crestată peste umplutură și, folosind o furculiță, presează marginile.
Pasul 7. Folosind o pensulă de gătit, unge fiecare mini ștrudel cu gălbenuș bătut și, opțional, presară zahăr.
Pasul 8. Coace timp de 15-20 de minute la 190°C (caldura sus& jos) sau până când mini ștrudelele sunt bine rumenite.
Pasul 9. Videază restul compoziției obținute în 2 punguțe și păstrează la frigider până la 2 săptămâni sau în congelator până la 3 luni.
Pasul 2. Călește pe foc mic și amestecă până când începe să se formeze un amestec omogen și cremos.
Pasul 3. Lasă să se răcească complet compoziția obținută.
Pasul 4. Pe o suprafață curată, întinde o foaie de aluat de foietaj. Taie în 9-12 bucăți (în funcție de preferințe).
Pasul 5. Pe o jumătate din fiecare bucată de aluat, crestează mici liniuțe (acestea vor fi partea superioară a mini ștrudelelor).
Pasul 6. Pe cealaltă jumătate pune câte 1-2 lingurițe de umplutură de măr. Pliază partea crestată peste umplutură și, folosind o furculiță, presează marginile.
Pasul 7. Folosind o pensulă de gătit, unge fiecare mini ștrudel cu gălbenuș bătut și, opțional, presară zahăr.
Pasul 8. Coace timp de 15-20 de minute la 190°C (caldura sus& jos) sau până când mini ștrudelele sunt bine rumenite.
Pasul 9. Videază restul compoziției obținute în 2 punguțe și păstrează la frigider până la 2 săptămâni sau în congelator până la 3 luni.