Cum păstrezi corect leuștean, cimbru și mărar cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei


Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• leuștean |
• cimbru |
• mărar |
Descriere
Pentru a conserva perfect leuștean, cimbru, mărar sau alte ierburi aromatice, cea mai bună metodă este compusă din vidarea cu FoodSaver și congelarea. Congelarea păstrează intacte toate vitaminele și mineralele, iar FoodSaver păstrează intacte gustul și aroma ierburilor. Când le vei folosi în preparate, vor fi ca proaspăt culese.
Mod de preparare
Pasul 1. Alege ierburile pe care vrei să le conservi. Spală-le, evitând un jet direct și puternic de apă, ce le poate deteriora. Usucă-le răsfirate pe prosoape de hârtie. Tamponează ușor suprafața cu un prosop de hârtie, fără a presa prea tare.
Pasul 2. Împarte ierburile în buchețele cât pentru o utilizare și taie codițele cu o foarfecă (pentru a le putea potrivi mai bine în pungulițe).
Pasul 3. Pregătește aparatul de vidat FoodSaver. Formează punguțe mici din rolă, astfel: lipește capătul rolei, trage 9 cm de plastic din aparat, taie cu cutterul inclus, apoi lipește și acest capăt. Taie una din extremitățile scurte, astfel obținând o punguță îngustă și lunguiață.
Pasul 4. Calculează câte punguțe îți sunt necesare și pregătește-le pe toate în același mod.
Pasul 5. Pune în fiecare punguță un buchețel de ierburi, suficient pentru una - două utilizări.
Pasul 6. Videază fiecare punguță. Pentru că ierburile sunt mai delicate în comparație cu alte produse, putem opri aparatul din vidare după două - trei secunde, prin apăsarea butonului de lipire, ca frunzele să nu fie presate excesiv.
Pasul 7. Păstrează punguțele cu ierburi în congelator, până la doi ani.
Pasul 2. Împarte ierburile în buchețele cât pentru o utilizare și taie codițele cu o foarfecă (pentru a le putea potrivi mai bine în pungulițe).
Pasul 3. Pregătește aparatul de vidat FoodSaver. Formează punguțe mici din rolă, astfel: lipește capătul rolei, trage 9 cm de plastic din aparat, taie cu cutterul inclus, apoi lipește și acest capăt. Taie una din extremitățile scurte, astfel obținând o punguță îngustă și lunguiață.
Pasul 4. Calculează câte punguțe îți sunt necesare și pregătește-le pe toate în același mod.
Pasul 5. Pune în fiecare punguță un buchețel de ierburi, suficient pentru una - două utilizări.
Pasul 6. Videază fiecare punguță. Pentru că ierburile sunt mai delicate în comparație cu alte produse, putem opri aparatul din vidare după două - trei secunde, prin apăsarea butonului de lipire, ca frunzele să nu fie presate excesiv.
Pasul 7. Păstrează punguțele cu ierburi în congelator, până la doi ani.