Rețetă aperitiv: legume gătite Sous Vide
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 vânătă medie tăiată felii și presărată cu sare |
• 1 castravete mic spre mediu, tăiat rondele |
• ½ ardei roșu, galben și oranj |
Descriere
Folosește pungile de vidat sous vide și aparatul de vidat FoodSaver și gătește-le cu ajutorul multicookerului cu gătire sub presiune Turbo Express! Poți forma fie un platou de aperitive/gustări fie să le servești drept garnitură pentru carne, pui sau pește la grătar.
Mod de preparare
- Puneți feliile tăiate de vinete pe o farfurie și presărați-le cu puțină sare.
- Puneți deoparte pentru 15 minute.
- Clătiți cu puțină apă curată și tamponați-le cu șervețele de bucătărie.
- Vidați feliile de legume într-un singur strat, în 3 pungi diferite FoodSaver
- Umpleți bolul multicookerului Crockpot Turbo Express cu ½ apă.
- Selectați funcția Sous Vide și reglați temperatura până la 84C, timp de 1 oră.
- Acoperiți lejer oala cu capacul și lăsați la încălzit.
- Adăugați legumele în oală.
- Trebuie scufundate în apă fierbinte.(În funcție de cât de pline sunt pungile de vidare s-ar putea să nu poată fi scufundate complet dacă utilizați sita. Puteți să le puneți în vas fără a utiliza sita dacă este cazul. Dacă vedeți că plutesc la suprafață, puneți sita deasupra și acoperiți lejer cu capacul. Greutatea cu care apasă capacul pe sită le va ține sub apă).
- După ce s-a scurs timpul de gătit scoateți cu grijă legumele gătite din aparatul multicooker și scoateți conținutul din pungă.
- Absorbiți orice urmă de umezeală cu prosoape de bucătărie.
- Încingeți o tigaie grill antiaderentă la foc mare și apoi, prăjiți legumele, pentru a le rumeni.