Rețetă marinadă scăricică de porc cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 și rolele pentru vidare by Rețetele Mihaelei
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg scăricică de porc subțire |
• 50 g pastă de ardei capia (sau boia dulce) |
• 50 g pastă de tomate |
• 25 g de dulceață de ardei iute |
• 1 lg rasă de piper negru măcinat |
• 1 lg rasă usturoi praf |
• 10 g sare |
Descriere
Scăricica de porc la grătar perfectă se obține cu o carne aromată! Rețetele Mihaelei îți arată cum să marinezi și să videzi carnea cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 și pungile de vidare.
Mod de preparare
- alegem bucăți mai subțiri de carne pentru a nu ține mult carnea pe grătar și arde condimentele
- îndepărtăm membrana de pe coaste cu un cuțit
- într-un bol amestcăm ingredientele pentru marinadă: pasta de ardei capia, dulceața de ardei iute, pastă de tomate, piper negru măcinat, sarea și usturoiul
- amestcăm bine și gustăm. P.S! pasta trebuie să aibă un gust sărat, dar echilibrat
- putem adăuga și 1 lg de oțet
- dacă folosim praf de boia în loc de pastă de ardei capia, adăugăm și apă
- masăm carnea cu pasta folosită
- folosim rolele de folie pentru vidat foodsaver
- deschidem clapeta Aparatului de vidat alimente FFS017X-01, vidare uscata/umeda FoodSaver
- tragem rola de vidare să iasă puțin din aparat
- închidem clapeta și pornim aparatul de vidat FoodSaver
- apăsăm pe butonul de sigilare și lipim un capăt de rolă
- tragem rola care trebuie să fie un pic mai lungă decât dimensiunea coastelor
- închidem clapeta și tăiem folosdind cutterul integrat
- punem carnea în punga pentru vidat formată
- introducem capătul deschis al pungii în fanta pentru picurare
- închidem clapeta
- pornim aparatul și apăsăm butonul de vidare și sigilare automată
- cu cât coastele stau mai mult în sos sunt mai aromate și suculente
- putem lăsa la frigider câteva ore sau peste noapte, până când pregătim grătarul
Poftă mare!