Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă marinadă pentru pui "Jerk"

Rețetă marinadă pentru pui Jerk
Rețetă marinadă pentru pui Jerk

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1.300-1.500g bucăți de pui cu os
• 60 ml ulei vegetal
• 60 ml sos de soia
• 2 linguri suc de lămâie
• 4 cepe verzi, feliate subțiri
• 2 căței de usturoi, tocați
• 1 lingură rădăcină de ghimbir, proaspăt tocată
• 1 lingură de cimbru proaspăt tocat mărunt
• 1 ardei iute proaspăt, fără sâmburi și tocat
• 1 lingură de ienibahar măcinat
• 1 lingură zahăr brun
• 1 linguriță sare
• 1 lingură piper
• 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
• 1/4 linguriță nucșoară măcinată
• 1/4 linguriță piper cayenne

Descriere

Această marinadă clasică din Caraibe este un amestec picant de ienibahar, cimbru și ardei iute.

Mod de preparare

1. Pentru marinadă amestecați uleiul, sosul de soia, zeama de lămâie, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, cimbrul, ardeiul iute, ienibaharul, zahărul brun, sarea, piperul, scorțișoara, nucșoara și piperul cayenne.

2. Umpleți recipientul FoodSaver cu marinadă și pui; rotiți supapa la setarea de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectați dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver și apăsați butonul de marinare. Lăsați sigilantul să ruleze un ciclu de 12 minute, pentru a infuza carnea de pui cu marinadă.

3. Preîncălziți grătarul la foc mediu; ungeți bine grătarul. Scoateți puiul din marinadă.

4. Gătiți puiul pe grătar, întorcându-l, timp de 20 până la 25 de minute.

Sfaturi:

• Alternativ, puneți puiul într-o cratiță tapetată cu hârtie de copt și dați-l la cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25 până la 30 de minute.
• Această marinadă este folosită în special pentru pui, dar este potrivită și pentru fructe de mare și legume.