Rețetă creveți în stil Cajun
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru preparare: |
• 500-700g de creveți mari, curățați |
• 500-700g de cartofi, fierți și răciți |
• 400 g de cârnați afumați, tăiați în bucățele |
• 4 știuleți de porumb, tăiați în trei, fierți și răciți |
• 2 linguri amestec de condimente cajun |
• 2 linguri amestec de condimente Old Bay |
• 2 linguri de sos iute în stil Louisiana |
• 2 lingurițe de praf de usturoi |
• 1 lămâie, feliată |
Pentru servire: |
• 120g unt nesărat, topit |
• Sos cocktail de creveți |
• Felii de lămâie |
Descriere
O rețetă simplă și gustoasă, specifică bucătăriei Cajun, în care condimentele joacă rolul cei mai important. Dacă îți plac fructele de mare, cu siguranță o vei adora!
Mod de preparare
1. Se amestecă creveții, cartofii, cârnații, porumbul, condimentele cajun, condimentele Old Bay, sosul iute și pudra de usturoi.
2. Sigilați într-o punga FoodSaver, folosind aparatul de vidat alimente FoodSaver, conform instrucțiunilor specifice.
3. Dați la frigider până a doua zi sau congelați (dezghețați înainte de a găti).
4. Într-o cratiță mare, puneti 8 căni de apă la fiert. Turnați amestecul din punga FoodSaver în apa clocotită. Adăugați felii de lămâie și gătiți timp de 8 până la 10 minute, sau până când creveții devin roz. Scurgeți bine apa.
5. Serviți cu unt topit, sos cocktail de creveți și felii de lămâie.
2. Sigilați într-o punga FoodSaver, folosind aparatul de vidat alimente FoodSaver, conform instrucțiunilor specifice.
3. Dați la frigider până a doua zi sau congelați (dezghețați înainte de a găti).
4. Într-o cratiță mare, puneti 8 căni de apă la fiert. Turnați amestecul din punga FoodSaver în apa clocotită. Adăugați felii de lămâie și gătiți timp de 8 până la 10 minute, sau până când creveții devin roz. Scurgeți bine apa.
5. Serviți cu unt topit, sos cocktail de creveți și felii de lămâie.