Contul meu
Nu ai cont? Ai uitat parola?

Anulează
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă creveți în stil Cajun

Rețetă creveți în stil Cajun
Rețetă creveți în stil Cajun

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru preparare:
• 500-700g creveți mari, curățați
• 500-700g cartofi, fierți și răciți
• 400 g cârnați afumați, tăiați în bucățele
• 4 știuleți de porumb, tăiați în trei, fierți și răciți
• 2 lg amestec de condimente cajun
• 2 lg amestec de condimente Old Bay
• 2 lg sos iute în stil Louisiana
• 2 lgț praf de usturoi
• 1 lămâie, feliată

Pentru servire:
• 120g unt nesărat, topit
• sos cocktail de creveți
• felii de lămâie

Descriere

O rețetă de creveți simplă și gustoasă, specifică bucătăriei Cajun, în care condimentele joacă rolul cei mai important. Dacă îți plac fructele de mare, cu siguranță o vei adora!

Mod de preparare

Pasul 1. Amestecă creveții, cartofii, cârnații, porumbul, condimentele cajun, condimentele Old Bay, sosul iute și pudra de usturoi.

Pasul 2. Sigilează într-o punga FoodSaver, folosind aparatul de vidat alimente FoodSaver, conform instrucțiunilor specifice.

Pasul 3. Lasă totul la frigider până a doua zi sau congelează (dezgheață înainte de a găti).

Pasul 4. Într-o cratiță mare, pune 8 căni de apă la fiert. Toarnă amestecul din punga FoodSaver în apa clocotită. Adaugă felii de lămâie și gătiți timp de 8 până la 10 minute, sau până când creveții devin roz. Scurge bine apa.

Pasul 5. Servește cu unt topit, sos cocktail de creveți și felii de lămâie.