Rețetă burgeri cu bacon umpluți cu brânză
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 100g brânză Cheddar |
• 700g carne macră de vită |
• 2 felii groase de bacon afumat, tocat mărunt |
• 1 lingură condimente pentru friptură |
• 4 chifle de burgeri, tăiate pe jumătate |
• 1/4 cană maioneză |
• 1/4 cană sos barbeque |
• 4 linguri muștar de Dijon |
• 4 frunze de salata verde |
• 4 felii groase de roșii |
• 4 rondele de ceapa rosie |
• 16 felii de murături. |
Descriere
Acești burgeri de vită cu bacon sunt gătiți sous vide, apoi terminați pe grătar pentru un gust deosebit, pe placul oricărui pofticios.
Mod de preparare
1. Tăiați blocul de brânză Cheddar în 4 cuburi mari și puneți-le deoparte. Amestecați carnea de vită, baconul și condimentele pentru friptură; împărțiți amestecul în 4 porții.
Modelați fiecare porție ca să obțineti o bilă; presați cubul de brânză în fiecare burger, înfășurând carnea în jurul acestuia, pentru a acoperi complet brânza. Modelați fiecare porție în chifteluțe groase de 2 cm.
2. Sigilați individual burgerii folosind aparatul de vidat alimente VS3190X-01, vidare umedă/uscată FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului. Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. Selectați funcția Sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura la 70˚C. Setați cronometrul la 40 min - 1 ora.
3. Scoateți cu grijă punga din apă; se lasă să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate burgerii.
4. Preîncălziți grătarul la foc mare. Prăjiți burgerii timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine rumeniți.
5. Se așază burgerii în chifle cu maioneză, sos barbeque, muștar, salată verde, roșii, ceapă și murături.
Sfaturi:
• Puteți înlocui brânza Cheddar cu Provolone, Gouda sau Gruyère.
• Puteți adăuga toppingurile dvs. preferate la burgeri.
Modelați fiecare porție ca să obțineti o bilă; presați cubul de brânză în fiecare burger, înfășurând carnea în jurul acestuia, pentru a acoperi complet brânza. Modelați fiecare porție în chifteluțe groase de 2 cm.
2. Sigilați individual burgerii folosind aparatul de vidat alimente VS3190X-01, vidare umedă/uscată FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului. Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. Selectați funcția Sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura la 70˚C. Setați cronometrul la 40 min - 1 ora.
3. Scoateți cu grijă punga din apă; se lasă să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate burgerii.
4. Preîncălziți grătarul la foc mare. Prăjiți burgerii timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine rumeniți.
5. Se așază burgerii în chifle cu maioneză, sos barbeque, muștar, salată verde, roșii, ceapă și murături.
Sfaturi:
• Puteți înlocui brânza Cheddar cu Provolone, Gouda sau Gruyère.
• Puteți adăuga toppingurile dvs. preferate la burgeri.
Preparat cu
-300lei