Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă rib eye de vită sous vide by Prăjiturela

Rețetă rib eye de vită sous vide by Prăjiturela
Rețetă rib eye de vită sous vide by Prăjiturela

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


(pentru două porții):
• 2 bucăți de ribeye de 1-1,5 cm grosime
• 5-6 crenguțe de rozmarin
• 2 cuburi de unt
• 2-3 linguri ulei de măsline
• sare grunjoasă
• piper proaspăt râșnit

Descriere

Ai încercat vreodată tehnica de gătit sous vide? Aromele se întrepătrund, pentru un preparat delicios.

Mod de preparare

1. Scoateți carnea din frigider cu o oră înainte de gătire pentru a se relaxa fibra - procedeu valabil de fiecare când gătiți carne;


2. Asezonați carnea cu sare și piper, puneți câte 2 crenguțe de rozmarin pe fiecare parte, apoi vidați bucățile de carne folosind pungi de vidare și aparatul de vidat alimentele FoodSaver;


3. Umpleți cu apă vasul multicookerului Turbo Express cu gătire sub presiune Crockpot, apoi adăugați carnea pusă în suportul special pentru sous vide, cu care vine vasul;
Trebuie pusă apă doar cât să fie acoperită carnea; 
Puneți capacul, blocați, setați funcția sous vide, 2 ore, 53 de grade;


4. După cele două ore, scoateți carnea din pungile vidate și tapetați-o cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate;


5. Prăjiți în ulei și unt cele două bucăți de carne, doar cât să prindă o crustă crocantă.


Deși carnea vă rămâne roz la mijloc, ea este gătită, procesul de gătire lentă prin tehnica sous vide păstrează și aspectul și culoarea naturală a cărnii.

Friptura de vită sous vide se poate servi cu o salată! Poftă mare!