Rețetă rib eye de vită sous vide by Prăjiturela
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
(pentru două porții): |
• 2 bucăți de ribeye de 1-1,5 cm grosime |
• 5-6 crenguțe de rozmarin |
• 2 cuburi de unt |
• 2-3 linguri ulei de măsline |
• sare grunjoasă |
• piper proaspăt râșnit |
Descriere
Ai încercat vreodată tehnica de gătit sous vide? Aromele se întrepătrund, pentru un preparat delicios.
Mod de preparare
1. Scoateți carnea din frigider cu o oră înainte de gătire pentru a se relaxa fibra - procedeu valabil de fiecare când gătiți carne;
2. Asezonați carnea cu sare și piper, puneți câte 2 crenguțe de rozmarin pe fiecare parte, apoi vidați bucățile de carne folosind pungi de vidare și aparatul de vidat alimentele FoodSaver;
3. Umpleți cu apă vasul multicookerului Turbo Express cu gătire sub presiune Crockpot, apoi adăugați carnea pusă în suportul special pentru sous vide, cu care vine vasul;
Trebuie pusă apă doar cât să fie acoperită carnea;
Puneți capacul, blocați, setați funcția sous vide, 2 ore, 53 de grade;
4. După cele două ore, scoateți carnea din pungile vidate și tapetați-o cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate;
5. Prăjiți în ulei și unt cele două bucăți de carne, doar cât să prindă o crustă crocantă.
Deși carnea vă rămâne roz la mijloc, ea este gătită, procesul de gătire lentă prin tehnica sous vide păstrează și aspectul și culoarea naturală a cărnii.
Friptura de vită sous vide se poate servi cu o salată! Poftă mare!