Rețetă ceapă caramelizată sous vide
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri de unt |
• 4 cepe pentru gătit, feliate |
• 1/2 linguriță sare |
• 1/2 linguriță piper |
• 1/4 linguriță zahăr granulat |
• 2 linguri de cimbru proaspăt, tocat mărunt |
• 1 lingură oțet balsamic |
Descriere
Gătită sous vide, ceapa caramelizată este ușor de făcut și are o aromă interesantă.
Mod de preparare
1. Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu; puneți ceapa, sarea, piperul și zahărul, amestecând des, timp de 5 până la 8 minute, sau până se înmoaie ușor. Lăsați să se răcească complet. Amestecați cimbru și oțet balsamic.
2. Adăugați ceapa răcită în punga cu etanșare în vid FoodSaver. Sigilați cu vid cu sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Umpleți oala de gătit cu apă. Adăugați mașina sous vide; setati la 85˚C. Coborâți punga în apă încălzită. Setați cronometrul la 3 ore.
4. Scoateți cu grijă punga din apă; se lasă să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate ceapa caramelizată.
Sfat: Posibilitățile de utilizare a cepei caramelizate sunt nelimitate. Poți face supă franțuzească de ceapă sau să adăugați la sandvișuri, paste, legume, sosuri, chiftele, chifle, și umpluturi.
2. Adăugați ceapa răcită în punga cu etanșare în vid FoodSaver. Sigilați cu vid cu sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Umpleți oala de gătit cu apă. Adăugați mașina sous vide; setati la 85˚C. Coborâți punga în apă încălzită. Setați cronometrul la 3 ore.
4. Scoateți cu grijă punga din apă; se lasă să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate ceapa caramelizată.
Sfat: Posibilitățile de utilizare a cepei caramelizate sunt nelimitate. Poți face supă franțuzească de ceapă sau să adăugați la sandvișuri, paste, legume, sosuri, chiftele, chifle, și umpluturi.