Rețetă cotlete de miel provensale sous vide
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri de roșii uscate la soare, în ulei, tocate mărunt |
• 1 lingură ierburi uscate de Provence |
• 1 linguriță de sare |
• 1 linguriță de piper |
• 1/2 linguriță praf de usturoi |
• 12 cotlete de miel |
• 150 g roșii cherry tăiate în jumătate |
• 1 cană măsline negre fără sâmburi tăiate la jumătate |
• 2 linguri busuioc proaspăt tocat mărunt |
• 2 linguri ulei de măsline |
Descriere
Condimentate cu ierburi parfumate, aceste cotlete fragede și suculente de miel se gătesc sous vide, apoi se prăjesc rapid într-o tigaie.
Mod de preparare
1. Amestecați roșiile uscate la soare, ierburile de Provence, câte 1 linguriță de sare, piper și usturoi; frecați carnea de miel cu acest amestec. Împărțiți cotletele de miel în 3 pungi pentru vidare FoodSaver. Vidați conform instrucțiunilor aparatului FoodSaver.
2. Puneți apă în oala de gătit. Atașați recipientul sous vide; setați la 70˚C. Coborâți pungile în apă încălzită. Setați cronometrul la 1h 30 min.
3. Scoateți cu grijă punga din apă; lăsați să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate cotletele de miel.
4. Amestecați roșiile, măslinele, busuiocul, uleiul de măsline și restul de sare și piper.
5. Într-o tigaie gătiți mielul, în tranșe, timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește. Puneți amestecul de roșii peste cotlete de miel.
Sfat: Dacă nu gătiți cotlete de miel imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (dezghețați în frigider înainte de a găti).
2. Puneți apă în oala de gătit. Atașați recipientul sous vide; setați la 70˚C. Coborâți pungile în apă încălzită. Setați cronometrul la 1h 30 min.
3. Scoateți cu grijă punga din apă; lăsați să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate cotletele de miel.
4. Amestecați roșiile, măslinele, busuiocul, uleiul de măsline și restul de sare și piper.
5. Într-o tigaie gătiți mielul, în tranșe, timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește. Puneți amestecul de roșii peste cotlete de miel.
Sfat: Dacă nu gătiți cotlete de miel imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (dezghețați în frigider înainte de a găti).