Rețetă ratatouille sous vide
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 vânătă, tocată |
• 1 dovlecel, tocat |
• 1 ardei roșu, tocat |
• 250 g roșii cherry |
• 1 ceapă, tocată |
• 25 ml ulei de măsline |
• 4 linguri pastă de roșii |
• 1/2 linguriță sare |
• 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt |
• 2 linguri busuioc proaspăt, tocat mărunt |
• 2 linguri oțet balsamic |
Descriere
Aceast preparat este ideal amestecat cu paste sau adăugat la sandvișuri ori salate.
Mod de preparare
1. Se amestecă vinetele, dovleceii, ardeiul roșu, roșiile cherry, ceapa, 2 linguri ulei de măsline, pasta de roșii și sare.
2. Puneți legumele în punga pretăiată pentru etanșare în vid FoodSaver. Sigilați în cu FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Puneți apă în oala de gătit. Adăugați mașină sous vide; setați la 85˚C. Coborâți punga în apă. Setați cronometrul la 2 ore.
4. Scoateți cu grijă punga din apă; se lasa sa stea 5 minute inainte de a deschide si a scoate legumele.
5. Se amestecă legumele cu pătrunjel și busuioc. Stropiți cu ulei de măsline rămas și glazură balsamică.
Sfat: Dacă doriți, adăugați roșii uscate tocate, măsline negre și capere la ratatouille, pentru o aromă gustoasă.
2. Puneți legumele în punga pretăiată pentru etanșare în vid FoodSaver. Sigilați în cu FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Puneți apă în oala de gătit. Adăugați mașină sous vide; setați la 85˚C. Coborâți punga în apă. Setați cronometrul la 2 ore.
4. Scoateți cu grijă punga din apă; se lasa sa stea 5 minute inainte de a deschide si a scoate legumele.
5. Se amestecă legumele cu pătrunjel și busuioc. Stropiți cu ulei de măsline rămas și glazură balsamică.
Sfat: Dacă doriți, adăugați roșii uscate tocate, măsline negre și capere la ratatouille, pentru o aromă gustoasă.