Rețetă dovleac copt cu scorțișoară
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Dovleac placintar – 1 kg |
• Scortisoara – 1 lingurita |
• Cognac – 100 ml (dupa preferinta) |
• Extract de vanilie – 2 lingurite |
• Zahar brun – 50 gr |
• Fresh de lamaie – 25 ml |
Mod de preparare
• taiati dovleacul pe jumatate, inlaturati semintele si apoi taiati-l rondele subtiri
• puneti-le intr-o tava pe hartie de copt
• puneti cognacul, extractul de vanilie si fresh-ul de lamaie intr-un pahar si amestecati bine
• ungeti apoi bine pe ambele parti fiecare felie de dovleac in parte
• amestecati scortisoara cu zaharul brun si presarati pe deasupra
• introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180⁰C
• lasati la cuptor cca 25 - 30 minute, pana ce intra furculita cu lejeritate in dovleac
• odata ce s-a racit, transferati dovleacul in caserola FoodSaver, atasati furtunul de vidare la caserola si aparatul de vidare FoodSaver si actionati functia „vidare"; puneti caserola in frigider - acum puteti pastra mancarea fresh mai mult timp si totodata sa o luati cu voi la serviciu.
Pofta buna!
• puneti-le intr-o tava pe hartie de copt
• puneti cognacul, extractul de vanilie si fresh-ul de lamaie intr-un pahar si amestecati bine
• ungeti apoi bine pe ambele parti fiecare felie de dovleac in parte
• amestecati scortisoara cu zaharul brun si presarati pe deasupra
• introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180⁰C
• lasati la cuptor cca 25 - 30 minute, pana ce intra furculita cu lejeritate in dovleac
• odata ce s-a racit, transferati dovleacul in caserola FoodSaver, atasati furtunul de vidare la caserola si aparatul de vidare FoodSaver si actionati functia „vidare"; puneti caserola in frigider - acum puteti pastra mancarea fresh mai mult timp si totodata sa o luati cu voi la serviciu.
Pofta buna!
Preparat cu
-850lei