Rețetă cotlete de berbecuț
Porții
1
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Cotlete de berbecuț 3 buc |
• Sos de soia calitativ – 2 linguri |
• Sos de sweet chilly – 2 linguri |
• Ardei iute jalapeno – 1 bucată tocat fără semințe |
• Miere – ½ linguriță |
• Sare – după gust (după caz având în vedere că și sosul de soia este sărat) |
Mod de preparare
• curățați bine osul cotletelor de berbecuț
• asezonați-le și marinați-le timp de 10 minute în sos de soia, sweet chilly și miere, folosind caserola de marinare rapidă FoodSaver
• masați în mâini ardeiul iute pentru a-i scoate semințele
• tăiați vârful și scoateți semințele
• tăiați ardeiul rondele
• vidați cotletele cu sosul de sweet chilly, miere, un vârf de cuțit de sare și ardeiul iute
• setați aparatul de gătire în vid SousVide pe 55⁰C
• introduceți cotletele de berbecuț în aparatul de gătire în vid SousVide pentru 120 de minute
• lăsăți-le să se odihnească timp de 20 de minute
• opțional le puteți breza în puțin unt până devin brun aurii.
Poftă bună!
*Gătirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.
• asezonați-le și marinați-le timp de 10 minute în sos de soia, sweet chilly și miere, folosind caserola de marinare rapidă FoodSaver
• masați în mâini ardeiul iute pentru a-i scoate semințele
• tăiați vârful și scoateți semințele
• tăiați ardeiul rondele
• vidați cotletele cu sosul de sweet chilly, miere, un vârf de cuțit de sare și ardeiul iute
• setați aparatul de gătire în vid SousVide pe 55⁰C
• introduceți cotletele de berbecuț în aparatul de gătire în vid SousVide pentru 120 de minute
• lăsăți-le să se odihnească timp de 20 de minute
• opțional le puteți breza în puțin unt până devin brun aurii.
Poftă bună!
*Gătirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.