Rețetă file de biban de mare cu guacamole
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
20m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Biban de mare – 1 buc. |
• Ulei cu aroma de trufe albe – 1/2 lingurita |
• Lamaie – 2 rondele |
• Capere – 80 buc. |
• Unt – 25 gr. |
• Ulei de floareasoarelui – 1 lingura |
• Vin alb dulce – 1 lingura |
• Rozmarin – 1 crenguta |
• Sare si piper alb - dupa gust |
Pentru guacamole: |
• Avocado – 1 buc. (copt moale la atingere) |
• Suc de lime – 1 lingurita |
• Usturoi – 1 catel |
• Chimion – 1/2 varf de cutit |
• Ceapa salota – 1/2 buc. |
• Rosii prunisoare – 1 buc. |
• Coriandru proaspat – 1/4 legatura |
• Ceapa rosie – 1/2 buc. |
• Sare si piper - dupa gust |
Mod de preparare
• filetați bibanul și scoateți oasele cu o pensetă
• asezonați-l cu sare și piper și stropiți-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidați într-o pungă de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lămâie și crenguța de rozmarin
• încingeți aparatul de gătire în vid SousVide Supreme la 60 ⁰C și lăsați cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• încingeți o tigaie bine și adăugați uleiul de floarea-soarelui
• scoateți file-urile de biban și lăsați-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crocantă
• stingeți cu o lingură de vin alb dulce
• tăiați avocado-ul pe jumătate, pe lungime, rotiți apoi una dintre părți până se va desprinde de pe sâmbure; apoi în sâmbure înfigeți mijlocul lamei cuțitului și veți observă că se scoate foarte ușor; curățați miezul cu o lingură de lemn și tocați-l cu un tocător de lemn
• tocați coriandrul, cele 2 tipuri de ceapă, roșia și usturoiul
• amestecați-le cu avocado tocat (folosind o lingură de lemn) și adăugați zeamă de lime, chimion, sare și piper după gust.
Poftă bună!
*gătirea în SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.
• asezonați-l cu sare și piper și stropiți-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidați într-o pungă de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lămâie și crenguța de rozmarin
• încingeți aparatul de gătire în vid SousVide Supreme la 60 ⁰C și lăsați cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• încingeți o tigaie bine și adăugați uleiul de floarea-soarelui
• scoateți file-urile de biban și lăsați-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crocantă
• stingeți cu o lingură de vin alb dulce
• tăiați avocado-ul pe jumătate, pe lungime, rotiți apoi una dintre părți până se va desprinde de pe sâmbure; apoi în sâmbure înfigeți mijlocul lamei cuțitului și veți observă că se scoate foarte ușor; curățați miezul cu o lingură de lemn și tocați-l cu un tocător de lemn
• tocați coriandrul, cele 2 tipuri de ceapă, roșia și usturoiul
• amestecați-le cu avocado tocat (folosind o lingură de lemn) și adăugați zeamă de lime, chimion, sare și piper după gust.
Poftă bună!
*gătirea în SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.