Rețetă marinadă de pui cu lămâie și condimente marocane
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru marinada marocană: |
• 60ml ulei de măsline |
• 30g coriandru proaspăt, tocat fin |
• 30g pătrunjel proaspăt, tocat mărunt |
• 1 lingură coajă de lămâie |
• 60ml suc de lămâie |
• 2 linguri chimen măcinat |
• 2 linguri coriandru măcinat |
• 2 linguri boia de ardei |
• 2 căței de usturoi, tocați |
• 1 linguriță sare |
• 1/2 linguriță piper |
• 1 vârf de linguriță chili |
Pentru bucățile de pui la grătar: |
• 700g pulpe de pui dezosate și fără piele, tăiate în bucăți de 2,5 cm |
• 2 ardei roșii, tăiați în bucăți mari |
• 1 ceapă roșie, tăiată în bucăți mari |
Descriere
Proaspătă și gustoasă, cu o notă de condimente, această marinadă în stil marocan este excelentă pentru carnea de pui.
Mod de preparare
1. Se amestecă uleiul, coriandrul, pătrunjelul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, chimenul, coriandrul, boiaua de ardei, usturoiul, sarea, piperul și chili.
2. Umpleți recipientul FoodSaver cu marinada și pui; rotiți supapa la setarea de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectați dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver și apăsați butonul de marinare. Lăsați sigilantul să ruleze un ciclu de 12 minute, pentru a infuza carnea de pui cu marinadă.
3. Preîncălziți grătarul la mediu-mare; ungeți bine grătarul. Scoateți puiul din marinade și așezați-l alături de ardeiul roșu și de ceapă pe frigărui (dacă folosiți frigărui de bambus, înmuiați-le în apă cu 15 minute înainte, pentru a preveni arderea).
4. Prăjiți la grătar timp de 5 până la 7 minute, pe fiecare parte, sau până când puiul este rumenit (ca alternativă, puneți frigăruile într-o tavă tapetată cu folie de copt și dați-le la cuptor).
Sfat: Folosiți această marinadă pentru pui, fructe de mare, miel, porc și legume, înainte de a le pune pe grătar.
2. Umpleți recipientul FoodSaver cu marinada și pui; rotiți supapa la setarea de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectați dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver și apăsați butonul de marinare. Lăsați sigilantul să ruleze un ciclu de 12 minute, pentru a infuza carnea de pui cu marinadă.
3. Preîncălziți grătarul la mediu-mare; ungeți bine grătarul. Scoateți puiul din marinade și așezați-l alături de ardeiul roșu și de ceapă pe frigărui (dacă folosiți frigărui de bambus, înmuiați-le în apă cu 15 minute înainte, pentru a preveni arderea).
4. Prăjiți la grătar timp de 5 până la 7 minute, pe fiecare parte, sau până când puiul este rumenit (ca alternativă, puneți frigăruile într-o tavă tapetată cu folie de copt și dați-le la cuptor).
Sfat: Folosiți această marinadă pentru pui, fructe de mare, miel, porc și legume, înainte de a le pune pe grătar.