Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă marinadă de vin roșu și rozmarin pentru tocană de vită

Rețetă marinadă de vin roșu și rozmarin pentru tocană de vită
Rețetă marinadă de vin roșu și rozmarin pentru tocană de vită

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru marinada cu vin roșu și rozmarin:
• 1/2 cană vin roșu sec
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat mărunt
• 1 lingură muștar de Dijon
• 1 lingură oțet de vin roșu
• 4 căței de usturoi, tocați
• 1 linguriță sare
• 1 lingură piper

Pentru tocana de vită:
• 1.400g carne de vită
• 2 linguri de unt
• 1 ceapă, tocată
• 2 tulpini de țelină, tocate
• 2 linguri de făină universală
• 3 cești supă de vită
• 60 ml cană pastă de tomate
• 1 kg cartofi mici
• 1 kg morcovi, tăiați în bucăți mari
• 140 g mazăre congelată
• 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Descriere

Această marinadă de inspirație mediteraneană se potrivește perfect cu aromele îndrăznețe de carne de vită și miel.

Mod de preparare

1. Amestecați vinul roșu, uleiul, rozmarinul, muștarul, oțetul, usturoiul, sarea și piperul.

2. Umpleți recipientul FoodSaver cu marinada și carnea de vită; rotiți supapa la setarea de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectați dispozitivul de etanșare FoodSaver și apăsați butonul de marinare. Lăsați sigilantul să ruleze un ciclu de 12 minute, pentru a infuza carnea de vită cu marinadă.

3. Scoateți carnea de vită din marinadă.

4. Preîncălziți cuptorul la 160ºC. Topiți untul într-o cratiță mare rezistentă la cuptor, la foc mediu; gătiți ceapa și țelina timp de 3 până la 5 minute sau până când începe să se înmoaie. Presărați făină deasupra; gătiți, amestecând, timp de 1 până la 2 minute sau până la omogenizare. Se amestecă încet bulionul de vită și pasta de roșii; se aduce la punctul de fierbere.

5. Adăugați în tigaie carnea de vită și marinada; acoperiți și coaceți timp de 2 până la 2 1/2 ore, sau până când carnea de vită este doar fragedă. Amestecați cartofii și morcovii. Se acoperă și se pune la cuptor; gătiți timp de 30 până la 40 de minute sau până când legumele sunt fragede și carnea este suficient de fragedă pentru a fi tăiată cu o furculiță.

6. Amestecați mazărea; gătiți timp de 2 - 3 minute. Se presară pătrunjel.

Sfat: Utilizați această marinadă cu carne de vită, miel, pui, porc sau curcan. Carnea gătită poate fi transformată în tocăniță, cu adaosul aromat de marinadă.