Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă mușchi de căprioară

Rețetă mușchi de căprioară
Rețetă mușchi de căprioară

Porții

4

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Mușchi de căprioară – 1 kg
• Fresh de portocale – 500 ml
• Vin roșu demisec calitativ – 1 pahar
• Miere – 2 lingurițe
• Cimbru – 2 firicele
• Scorțișoară – 2 batoane
• Ulei de măsline – 2 linguri
• Ceapă salota – 2 buc
• Usturoi – 4 5 căței
• Sare – după gust
• Piper – 1 linguriță

Mod de preparare

ți bucata de mușchi întreagă într-o tavă adâncă
tăiați șalota cuburi și usturoiul mărunt
adăugați uleiul peste mușchi și asezonați cu sare și piper
ungeți cu miere și adăugați vinul roșu și fresh-ul de portocale
marinați folosind caserola de marinare rapidă FoodSaver, apoi ți-o în frigider pentru 15 - 20 de minute
vidați mușchiul împreună cu cimbrul, batonul de scorțișoară și 1 - 2 polonice din sosul de marinadă într-o pungă de vidare FoodSaver
vidați pungă cu 1 - 2 șervețele în interior pentru a absorbi lichidele în exces și pentru a se lipi corespunzător
introduceți mușchiul în aparatul de gătire în vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
*opțional puteți îi dați culoare în tigaie, cu puțîn unt, sare și piper
ți-l la odihnit pentru aprox. 30 de minute
se servește medium rare – medium.

Poftă bună

*Gatirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.