Rețetă mușchi de căprioară
Porții
4
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Mușchi de căprioară – 1 kg |
• Fresh de portocale – 500 ml |
• Vin roșu demisec calitativ – 1 pahar |
• Miere – 2 lingurițe |
• Cimbru – 2 firicele |
• Scorțișoară – 2 batoane |
• Ulei de măsline – 2 linguri |
• Ceapă salota – 2 buc |
• Usturoi – 4 5 căței |
• Sare – după gust |
• Piper – 1 linguriță |
Mod de preparare
• lăsăți bucata de mușchi întreagă într-o tavă adâncă
• tăiați șalota cuburi și usturoiul mărunt
• adăugați uleiul peste mușchi și asezonați cu sare și piper
• ungeți cu miere și adăugați vinul roșu și fresh-ul de portocale
• marinați folosind caserola de marinare rapidă FoodSaver, apoi lăsăți-o în frigider pentru 15 - 20 de minute
• vidați mușchiul împreună cu cimbrul, batonul de scorțișoară și 1 - 2 polonice din sosul de marinadă într-o pungă de vidare FoodSaver
• vidați pungă cu 1 - 2 șervețele în interior pentru a absorbi lichidele în exces și pentru a se lipi corespunzător
• introduceți mușchiul în aparatul de gătire în vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
*opțional puteți să îi dați culoare în tigaie, cu puțîn unt, sare și piper
• lăsăți-l la odihnit pentru aprox. 30 de minute
• se servește medium rare – medium.
Poftă bună!
*Gatirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.
• tăiați șalota cuburi și usturoiul mărunt
• adăugați uleiul peste mușchi și asezonați cu sare și piper
• ungeți cu miere și adăugați vinul roșu și fresh-ul de portocale
• marinați folosind caserola de marinare rapidă FoodSaver, apoi lăsăți-o în frigider pentru 15 - 20 de minute
• vidați mușchiul împreună cu cimbrul, batonul de scorțișoară și 1 - 2 polonice din sosul de marinadă într-o pungă de vidare FoodSaver
• vidați pungă cu 1 - 2 șervețele în interior pentru a absorbi lichidele în exces și pentru a se lipi corespunzător
• introduceți mușchiul în aparatul de gătire în vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
*opțional puteți să îi dați culoare în tigaie, cu puțîn unt, sare și piper
• lăsăți-l la odihnit pentru aprox. 30 de minute
• se servește medium rare – medium.
Poftă bună!
*Gatirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.