Rețetă supă cremă de dovleac
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 kg dovleac |
• 2 linguri ulei de măsline |
• 40 g unt |
• 2 cepe mari, tocate |
• 2 litri supă de pui cu puțină sare |
• sare de mare și piper negru proaspăt măcinat |
Descriere
Supa cremă de dovleac este un preparat gustos și hrănitor, ideal de pregătit la început de toamnă, atunci când începe sezonul dovlecilor.
Mod de preparare
1. Curățați dovleacul, îndepărtați semințele și tăiați-l în bucăți egale.
2. Încingeți uleiul și untul într-o cratiță mare, la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți 1-2 minute, sau până când ceapa se înmoaie. Adăugați dovleacul și gătiți încă 3-4 minute, amestecând din când în când.
3. Adăugați bulionul și aduceți la fierbere. Reduceți căldura la mediu-scăzut și gătiți, acoperit, timp de 30 de minute. Se răcește înainte de a amesteca.
4. Amestecați sau blenduiți supa până la omogenizare.
5. Porționați amestecul și transferați-l în pungi FoodSaver. Vidați conform instrucțiunilor aparatului FoodSaver. Congelați sau păstrați la frigider.
Sfat: Reîncălziți până când supa este fierbinte. Serviți cu smântână și presărați piper în plus, dacă doriți.
2. Încingeți uleiul și untul într-o cratiță mare, la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți 1-2 minute, sau până când ceapa se înmoaie. Adăugați dovleacul și gătiți încă 3-4 minute, amestecând din când în când.
3. Adăugați bulionul și aduceți la fierbere. Reduceți căldura la mediu-scăzut și gătiți, acoperit, timp de 30 de minute. Se răcește înainte de a amesteca.
4. Amestecați sau blenduiți supa până la omogenizare.
5. Porționați amestecul și transferați-l în pungi FoodSaver. Vidați conform instrucțiunilor aparatului FoodSaver. Congelați sau păstrați la frigider.
Sfat: Reîncălziți până când supa este fierbinte. Serviți cu smântână și presărați piper în plus, dacă doriți.