Rețetă de creveți cu sos Chipotle și unt
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 40g unt sărat, la temperatura camerei |
• 2 linguri de ardei Chipotle în sos Adobo din conserva, tocați fin |
• 1 lingură coajă de lime, dată pe răzătoare |
• 1/2 linguriță praf de usturoi |
• sare și piper |
• aproximativ 40 de creveți mari decorticați |
• 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt |
• felii de lime, pentru servire. |
Descriere
Acești creveți sunt un preparat irezistibil. Îi puteți folosi ca aperitiv la petreceri, dar și ca fel principal, servit cu orez.
Mod de preparare
1. Amestecați untul, chipotle, coaja de lime, pudra de usturoi, sarea și piperul, până când untul devine moale. Adăugați creveții si omogenizați amestecul.
2. Puneți creveții într-o punga FoodSaver și vidati cu aparatul de vidat alimente FFS002X-01 FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Dați la frigider până la 24 de ore sau congelați (dezghețați la frigider înainte de a găti).
4. Încingeți o tigaie mare; gătiți creveții timp de 3 până la 5 minute, sau până când devin roz. Se presara cu coriandru; se servește cu felii de lime.
Sfat: Ca alternativă, gătiți creveții sous vide și terminați-i pe grătar.
2. Puneți creveții într-o punga FoodSaver și vidati cu aparatul de vidat alimente FFS002X-01 FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Dați la frigider până la 24 de ore sau congelați (dezghețați la frigider înainte de a găti).
4. Încingeți o tigaie mare; gătiți creveții timp de 3 până la 5 minute, sau până când devin roz. Se presara cu coriandru; se servește cu felii de lime.
Sfat: Ca alternativă, gătiți creveții sous vide și terminați-i pe grătar.