Rețetă aripioare de pui cu sare și piper
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg aripioare de pui proaspete |
• 1 linguriță de condimente chinezești |
• 1 lingură ulei vegetal |
• 1 ceapă medie, tăiată cubulețe |
• 1 ardei capia verde, feliat subțire |
• 2 ardei iute roșii, tăiați subțiri |
• 2 ardei iute verzi, feliați subțire |
• 1 linguriță fulgi de ardei iute uscat |
• 1 legatură de ceapă de primăvară, tăiată și feliată |
• 4 căței de usturoi, tocați mărunt |
• 1 lingură ulei de susan |
• Pentru condimentarea cu sare și piper |
• 2 linguri sare |
• ¼ linguriță piper proaspat macinat |
• 1 lingură zahăr |
• ½ linguriță cu condimente chinezești |
Descriere
Aripioarele de pui sunt delicioase și preferate de multe persoane, așa că veți merge la sigur dacă le pregătiți pentru familie sau pentru prieteni.
Mod de preparare
1. Puneți aripioarele de pui într-un castron mare, presărați peste 1 linguriță generoasă de condiment chinezesc și frecați bine, acoperind fiecare aripă cu puțin condimente. Se așază pe o tavă sau un grătar.
2. Gătiți aripioarele la cuptor la 180°C pentru aproximativ 40 de minute sau până când se rumenesc.
3. În timp ce acestea se gătesc, combinați ingredientele de condiment de sare și piper într-un castron mic.
4. Încingeți o tigaie de dimensiuni potrivite la foc mediu, adaugați uleiul, ceapa și ardeiul verde și prăjiți aproximativ 3-5 minute până se înmoaie.
5. Adăugați ardeiul iute, fulgii de ardei iute, ceapa de primăvară și usturoiul și continuați să gătiți încă un minut, luați de pe foc.
6. Odată ce aripioarele de pui s-au fiert timp de 30 de minute, scoateți tăvile din cuptor și stropiți generos aripioarele fierbinți cu condimentul de sare și piper.
7. Se pune peste amestecul de ceapă și ardei capia fiarte și se dau înapoi la cuptorul încins pentru a termina gătitul pentru restul de 10 minute.
8. Scoateți aripioarele din tăvi și lăsați să se răcească.
9. Sigilați cu vid în pungă conform instrucțiunilor pentru aparatele de vidare FoodSaver.
Congelați sau păstrați la frigider.
Sfat: Se servesc stropite cu puțin ulei de susan.
2. Gătiți aripioarele la cuptor la 180°C pentru aproximativ 40 de minute sau până când se rumenesc.
3. În timp ce acestea se gătesc, combinați ingredientele de condiment de sare și piper într-un castron mic.
4. Încingeți o tigaie de dimensiuni potrivite la foc mediu, adaugați uleiul, ceapa și ardeiul verde și prăjiți aproximativ 3-5 minute până se înmoaie.
5. Adăugați ardeiul iute, fulgii de ardei iute, ceapa de primăvară și usturoiul și continuați să gătiți încă un minut, luați de pe foc.
6. Odată ce aripioarele de pui s-au fiert timp de 30 de minute, scoateți tăvile din cuptor și stropiți generos aripioarele fierbinți cu condimentul de sare și piper.
7. Se pune peste amestecul de ceapă și ardei capia fiarte și se dau înapoi la cuptorul încins pentru a termina gătitul pentru restul de 10 minute.
8. Scoateți aripioarele din tăvi și lăsați să se răcească.
9. Sigilați cu vid în pungă conform instrucțiunilor pentru aparatele de vidare FoodSaver.
Congelați sau păstrați la frigider.
Sfat: Se servesc stropite cu puțin ulei de susan.
Preparat cu
-250lei