Rețetă antricot de vită cu ulei de trufe albe
Porții
1
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
40m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Black Angus (antricot de vită) 750 – 800 gr |
• Sare și piper după gust |
• Ulei de trufe albe 2 picături |
Mod de preparare
• fasonați carnea de vită dacă este necesar
• asezonați bucata de vită și puneți cca. 2 picături de ulei de trufe albe (câte una pe fiecare parte – nu puneți maimult pentru că acesta este foarte puternic)
• vidați carnea cu aparatul de vidat FoodSaver și introduceți-o în aparatul de gătire în vid SousVide la 62⁰C pentru 40 de minute
• înfigeți termometrul în mijloc – acesta trebuie să arate 42⁰C pentru medium rare – dacă arată mai puțîn, înseamnă că va trebui să o mai lăsăți
• scoateți-o și lăsăți-o să se odihnească, să se „așeze" sucurile timp 30 de minute
• strict opțional, o puteți breza pe fiecare parte în puțin unt și puțin ulei, până ce îi veți realiza o crusta brun aurie pe fiecare parte.
Poftă bună!
*Gatirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.
• asezonați bucata de vită și puneți cca. 2 picături de ulei de trufe albe (câte una pe fiecare parte – nu puneți maimult pentru că acesta este foarte puternic)
• vidați carnea cu aparatul de vidat FoodSaver și introduceți-o în aparatul de gătire în vid SousVide la 62⁰C pentru 40 de minute
• înfigeți termometrul în mijloc – acesta trebuie să arate 42⁰C pentru medium rare – dacă arată mai puțîn, înseamnă că va trebui să o mai lăsăți
• scoateți-o și lăsăți-o să se odihnească, să se „așeze" sucurile timp 30 de minute
• strict opțional, o puteți breza pe fiecare parte în puțin unt și puțin ulei, până ce îi veți realiza o crusta brun aurie pe fiecare parte.
Poftă bună!
*Gatirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.