Rețetă piept de pui Tandoori
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de pui – 600 gr |
• Ulei de măsline – 4 linguri |
• Ghimbir uscat – ½ linguriță |
• Chimion – 1 vârf de cuțit |
• Coriandru măcinat – 1 linguriță rasă |
• Boia iute – 1 linguriță rasă |
• Boia dulce – ½ linguriță |
• Turmeric – ½ linguriță |
• Scorțișoară măcinată – ½ linguriță |
• Lemongrass măcinat – ½ linguriță |
• Coriandru proaspăt – 6 - 7 fire tocate |
• Lapte de cocoș – 200 ml |
• Ardei iute – 2 buc |
• Ardei kapia – 2 buc |
• Ceapă – 2 buc |
• Ceapă verde – 2 fire |
• Sare și piper după gust |
Mod de preparare
• curată și taie pieptul de pui cuburi
• pune-l în caserola de marinare rapidă FoodSaver și pune deasupra uleiul de măsline
• adaugă ghimbir, chimion, coriandru măcinat, boia iute și dulce, turmeric și lemongrass
• închide caserolă, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru că aromele să se intensifice
• încinge o tigaie și călește puiul
• taie ardeiul și cepele cubulețe și pune-le deasupra
• când s-au călit atât puiul, cât și legumele, pune scorțișoară și laptele de cocos
• lasă-l să fiarbă puțin până se intensifica aromele, iar sosul se mai îngroașă
• servește cu orez simplu la aburi, ceapă verde, coriandru și ardei tocat.
Poftă bună!
• pune-l în caserola de marinare rapidă FoodSaver și pune deasupra uleiul de măsline
• adaugă ghimbir, chimion, coriandru măcinat, boia iute și dulce, turmeric și lemongrass
• închide caserolă, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru că aromele să se intensifice
• încinge o tigaie și călește puiul
• taie ardeiul și cepele cubulețe și pune-le deasupra
• când s-au călit atât puiul, cât și legumele, pune scorțișoară și laptele de cocos
• lasă-l să fiarbă puțin până se intensifica aromele, iar sosul se mai îngroașă
• servește cu orez simplu la aburi, ceapă verde, coriandru și ardei tocat.
Poftă bună!