Rețetă piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, semințe de fenicul
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de porc cu șorici – 1 kg |
• Anason – 3 - 4 steluțe |
• Fenicul – 1/2 lingură |
• Boabe de ienibahar – 4 - 5 buc |
• Vin alb – 100 ml |
• Apă – 300 - 500 ml |
• Ulei de măsline – 4 linguri |
• Sare și piper – după gust |
Mod de preparare
• taie pieptul de porc triunghiuri pe partea cu șoriciul
• masează-l bine cu ulei, sare și piper și pune-l în caserolă de marinare rapidă FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul și feniculul peste
• adaugă și vinul alb
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru că aromele să se intensifice
• pune o tavă de cuptor pe foc și când s-a încins răstoarnă toate ingriedientele din caserolă în aceasta – pune prima dată carnea pe partea cu șoriciul
• las-o acolo până ce vinul scade, mai pune puțîn ulei și da-i culoare pe fiecare parte
• adaugă apă peste
• pune tava în cuptorul încins în prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore și 30 minute
• dacă nu este suficient de fragedă, mai las-o alte 15 - 30 minute, până ce carnea se va desprinde de pe os cu ușurință.
Poftă bună!
• masează-l bine cu ulei, sare și piper și pune-l în caserolă de marinare rapidă FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul și feniculul peste
• adaugă și vinul alb
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru că aromele să se intensifice
• pune o tavă de cuptor pe foc și când s-a încins răstoarnă toate ingriedientele din caserolă în aceasta – pune prima dată carnea pe partea cu șoriciul
• las-o acolo până ce vinul scade, mai pune puțîn ulei și da-i culoare pe fiecare parte
• adaugă apă peste
• pune tava în cuptorul încins în prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore și 30 minute
• dacă nu este suficient de fragedă, mai las-o alte 15 - 30 minute, până ce carnea se va desprinde de pe os cu ușurință.
Poftă bună!