Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, semințe de fenicul

Rețetă piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, semințe de fenicul
Rețetă piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, semințe de fenicul

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de porc cu șorici – 1 kg
• Anason – 3 - 4 steluțe
• Fenicul – 1/2 lingură
• Boabe de ienibahar – 4 - 5 buc
• Vin alb – 100 ml
• Apă – 300 - 500 ml
• Ulei de măsline – 4 linguri
• Sare și piper – după gust

Mod de preparare

taie pieptul de porc triunghiuri pe partea cu șoriciul
masează-l bine cu ulei, sare și piper și pune-l în caserolă de marinare rapidă FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul și feniculul peste
adaugă și vinul alb
închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru aromele se intensifice
• pune o tavă de cuptor pe foc și când s-a încins răstoarnă toate ingriedientele din caserolă în aceasta – pune prima dată carnea pe partea cu șoriciul
las-o acolo până ce vinul scade, mai pune puțîn ulei și da-i culoare pe fiecare parte
adaugă apă peste
• pune tava în cuptorul încins în prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore și 30 minute
dacă nu este suficient de fragedă, mai las-o alte 15 - 30 minute, până ce carnea se va desprinde de pe os cu ușurință.

Poftă bună!