Rețetă mușchiuleț de porc marinat în bere neagră, cu sos de piper verde și garnitură de spanac
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
15m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru marinadă |
• Mușchiuleț de porc – 500 600 gr |
• Bere neagră – 500 ml |
• Stafide – 2 linguri |
• Foi de dafin – 2 buc |
• Boabe de piper – 6 8 buc |
• Pentru sos |
• Smântână de gătit – 200 ml |
• Piper verde murat – 1 lingură |
• Capere – 2 lingurițe |
• Sare și piper după gust |
• Mentă proaspătă tocată – 3 - 4 frunze |
• Sare – după gust |
• Pentru spanac |
• Spanac proaspăt – 1 kg |
• Unt – 50 gr |
• Usturoi verde tocat mărunt – 1 legătură |
• Cașcaval afumat – 100 gr |
• Adiționale |
• Ulei de măsline – 2 - 3 linguri |
• Unt – 20 gr |
• Usturoi – 2 căței |
• Sare și piper după gust |
Mod de preparare
• fasonează și pune mușchiulețul de porc în caserola de marinare rapidă FoodSaver
• pune deasupra berea neagră, stafidele, boabele de piper și dafinul
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• taie mușchiulețul rondele de un deget grosime
• scoate apoi din marinadă, încinge o tigaie și adaugă uleiul de măsline, untul și cei doi căței de usturoi întregi
• prăjește feliile de mușchiuleț de porc pe fiecare parte
• în paralel zdrobește piperul verde
• adaugă-l peste mușchiuleț împreună cu caperele și menta proaspătă, pe care o toci în prealabil
• pune smântână de gătit și potrivește de sare dacă mai este cazul
• amestecă până se încheagă și ia de pe foc
• pune frunzele de spanac într-o cratiță cu capac și pune-l la foc potrivit
• în momentul în care a început să lase apă, ia capacul și amestecă până se reduce tot lichidul din crăticioara
• pune apoi untul și usturoiul verde tocat și călește bine
• ia de pe foc și într-o tavă de cuptor fă un pat de spanac, peste care razi cașcaval afumat
• peste acesta adaugă mușchiulețul de porc și sosul
• introdu în cuptorul încins în prealabil la 210 - 220⁰C pentru 2 minute, cât să se gratineze totul.
Poftă bună!
• pune deasupra berea neagră, stafidele, boabele de piper și dafinul
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• taie mușchiulețul rondele de un deget grosime
• scoate apoi din marinadă, încinge o tigaie și adaugă uleiul de măsline, untul și cei doi căței de usturoi întregi
• prăjește feliile de mușchiuleț de porc pe fiecare parte
• în paralel zdrobește piperul verde
• adaugă-l peste mușchiuleț împreună cu caperele și menta proaspătă, pe care o toci în prealabil
• pune smântână de gătit și potrivește de sare dacă mai este cazul
• amestecă până se încheagă și ia de pe foc
• pune frunzele de spanac într-o cratiță cu capac și pune-l la foc potrivit
• în momentul în care a început să lase apă, ia capacul și amestecă până se reduce tot lichidul din crăticioara
• pune apoi untul și usturoiul verde tocat și călește bine
• ia de pe foc și într-o tavă de cuptor fă un pat de spanac, peste care razi cașcaval afumat
• peste acesta adaugă mușchiulețul de porc și sosul
• introdu în cuptorul încins în prealabil la 210 - 220⁰C pentru 2 minute, cât să se gratineze totul.
Poftă bună!