Rețetă mușchi de vită pe grătar cu sare de Himalaya, vin, usturoi, cimbru și piper
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Mușchi de vită – 500 - 600 gr |
• Vin demisec – 100 ml |
• Ulei de măsline – 30 ml |
• Cimbru – 3 crenguțe |
• Ceapă – 1 buc |
• Sare grunjoasă – după gust |
Mod de preparare
• fasonează și porționează mușchiul de vită
• pune-l în caserolă de marinare rapidă FoodSaver împreună cu vinul, uleiul de măsline, sarea grunjoasă și ceapă
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• taie ceapă pe jumătate
• încinge grătarul și unge-l cu ceapă
• pregătește mușchiul de vită pe fiecare parte
• înfige un termometru de carne în interior și dacă arată 55 - 57⁰C atunci este medium rare, dacă arată 60 - 63⁰C este medium, iar 71⁰C este pentru well done
• las-o la odihnit cca 10 minute înainte de a o servi.
Poftă bună!
• pune-l în caserolă de marinare rapidă FoodSaver împreună cu vinul, uleiul de măsline, sarea grunjoasă și ceapă
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• taie ceapă pe jumătate
• încinge grătarul și unge-l cu ceapă
• pregătește mușchiul de vită pe fiecare parte
• înfige un termometru de carne în interior și dacă arată 55 - 57⁰C atunci este medium rare, dacă arată 60 - 63⁰C este medium, iar 71⁰C este pentru well done
• las-o la odihnit cca 10 minute înainte de a o servi.
Poftă bună!