Rețetă cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi și salvie
Porții
5
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Cotlet de porc cu os – 1 kg |
• Rozmarin – 5 - 6 crenguțe |
• Usturoi – 6 căței |
• Salvie – 4 - 5 frunze |
• Ulei de măsline – 50 ml |
• Lime – 30 ml |
• Vin roșu – 100 ml |
• Cimbru proaspăt – 3 crenguțe |
• Apă – 300 ml |
• Sare grunjoasă și piper – după gust |
Mod de preparare
• unge bine cotletul cu ulei, sare și piper
• pune-l apoi în caserola de marinare rapidă FoodSaver
• toacă salvia, rozmarinul, usturoiul și cimbrul și pune-le și pe acestea peste
• adaugă vinul și fresh-ul de lime
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama în care s-a marinat, într-o tavă de cuptor
• asezonează din nou cu sare și piper și adaugă și apă
• acoperă cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune tava în cuptorul încins în prealabil la 150 - 160⁰C
• dacă lichidul scade foarte repede, coboară temperatura și completează cu apă
• verifică din când în când, întrucât timpul poate să difere în funcție de performanță cuptorului
• înfige un termometru în interior, iar dacă acesta arată 71⁰C, înseamnă că este gata.
Poftă bună!
• pune-l apoi în caserola de marinare rapidă FoodSaver
• toacă salvia, rozmarinul, usturoiul și cimbrul și pune-le și pe acestea peste
• adaugă vinul și fresh-ul de lime
• închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama în care s-a marinat, într-o tavă de cuptor
• asezonează din nou cu sare și piper și adaugă și apă
• acoperă cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune tava în cuptorul încins în prealabil la 150 - 160⁰C
• dacă lichidul scade foarte repede, coboară temperatura și completează cu apă
• verifică din când în când, întrucât timpul poate să difere în funcție de performanță cuptorului
• înfige un termometru în interior, iar dacă acesta arată 71⁰C, înseamnă că este gata.
Poftă bună!