Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă de marinadă grecească cu cotlete de miel

Rețetă de marinadă grecească cu cotlete de miel
Rețetă de marinadă grecească cu cotlete de miel

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Aproximativ 1 kg cotlete de miel

Pentru marinada grecească:
• 60 ml ulei de măsline
• 3 linguri suc de lămâie
• 1 lingură oțet de vin roșu
• 3 căței de usturoi, tocați
• 1 lingură oregano uscat
• 1 linguriță sare
• 1 linguriță piper
• 1/2 linguriță praf de usturoi

Descriere

Aceasta este o marinadă simplă, care oferă acele arome grecești iubite de către toată lumea.

Mod de preparare

1. Marinada grecească: amestecați uleiul, zeama de lămâie, oțetul, usturoiul, oregano, sarea, piperul și pudra de usturoi.

2. Cotlete grecești de miel: umpleți recipientul FoodSaver cu marinada și carnea de miel; rotiți supapa la funcția de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectați dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver și apăsați butonul de marinare. Lăsați carnea la marinat timp de 12 minute.

3. Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare; ungeți bine grătarul. Scoateți mielul din marinadă și frigeți cotletele de miel timp de 3 până la 5 minute pe fiecare parte, sau până când sunt rumenite.

Sfat:

• Folosiți marinada cu carnea tăiată fâșii pentru a face souvlaki; serviți în pita caldă cu sos tzatziki, salată verde, castraveți, roșii, ceapă, măsline și brânză feta.