Rețetă de marinadă grecească cu cotlete de miel

Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• aprox. 1 kg cotlete de miel |
Pentru marinada grecească: |
• 60 ml ulei de măsline |
• 3 lg suc de lămâie |
• 1 lg oțet de vin roșu |
• 3 căței de usturoi, tocați |
• 1 lg oregano uscat |
• 1 lgț sare |
• 1 lgț piper |
• 1/2 lgț praf de usturoi |
Descriere
Aceasta este o marinadă simplă, care oferă acele arome grecești iubite de către toată lumea.
Mod de preparare
Pasul 1. Amestecă uleiul, zeama de lămâie, oțetul, usturoiul, oregano, sarea, piperul și pudra de usturoi.
Pasul 2. Umple recipientul FoodSaver cu marinada și carnea de miel. Rotește supapa la funcția de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectează dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver și apasă butonul de marinare. Lasă carnea la marinat timp de 12 minute.
Pasul 3. Preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Unge bine grătarul. Scoate mielul din marinadă și frige cotletele de miel timp de 3 - 5 minute pe fiecare parte sau până când sunt rumenite.
Recomandare:
Folosește marinada cu carnea tăiată fâșii pentru a face souvlaki.
Servește în pita caldă cu sos tzatziki, salată verde, castraveți, roșii, ceapă, măsline și brânză feta.
Pasul 2. Umple recipientul FoodSaver cu marinada și carnea de miel. Rotește supapa la funcția de marinare, scoateți rezervorul de lichid, conectează dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver și apasă butonul de marinare. Lasă carnea la marinat timp de 12 minute.
Pasul 3. Preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Unge bine grătarul. Scoate mielul din marinadă și frige cotletele de miel timp de 3 - 5 minute pe fiecare parte sau până când sunt rumenite.
Recomandare:
Folosește marinada cu carnea tăiată fâșii pentru a face souvlaki.
Servește în pita caldă cu sos tzatziki, salată verde, castraveți, roșii, ceapă, măsline și brânză feta.