Rețetă ceafă de porc cu lămâie, mentă, usturoi verde, tarhon proaspăt și vin alb

Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg ceafă de porc |
• 50 ml fresh de lămâie |
• 8-10 frunze mentă proaspătă tocată |
• 1 legătură usturoi verde tocat |
• 6-7 fire tarhon proaspăt tocat |
• 50 ml vin alb demisec |
• 50 ml ulei de măsline |
• sare |
Descriere
Rețeta de ceafă de porc de mai jos are un atu principal: marinada. Descoperă cum acest mix de condimente face ca friptura de porc la grătar să fie delicioasă!
Mod de preparare
Pasul 1: Porționează ceafa de porc și pune-o în caserola de marinare.
Pasul 2: Adaugă peste aceasta fresh-ul de lămâie, menta proaspătă, usturoiul verde și tarhonul, toate tocate în prealabil, vinul alb demisec și uleiul de măsline.
Pasul 3: Asezonează totul cu sare și amestecă.
Pasul 4: Închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru maxim 15 - 20 de minute.
Pasul 5: Pregătește friptura pe grătar cca 3 - 5 minute pe fiecare parte – carnea de porc se servește bine făcută.
Pasul 2: Adaugă peste aceasta fresh-ul de lămâie, menta proaspătă, usturoiul verde și tarhonul, toate tocate în prealabil, vinul alb demisec și uleiul de măsline.
Pasul 3: Asezonează totul cu sare și amestecă.
Pasul 4: Închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru maxim 15 - 20 de minute.
Pasul 5: Pregătește friptura pe grătar cca 3 - 5 minute pe fiecare parte – carnea de porc se servește bine făcută.