Rețetă ceafă de porc marinată cu aparatul de vidat și caserola pentru marinare FoodSaver by Rețetele Mihaelei
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg carne de porc |
• 15 g sare grunjoasa |
• 1 lg piper mozaic |
• 1 lg rasă de cimbru uscat |
• 4 căței mari de usturoi |
• 2 fire ceapă verde |
• 1 ardei iute |
• 2g g zeamă lămâie |
• 2 fire rozmarin proaspăt |
• 250 ml apă |
Descriere
Rețetele Mihaelei ne arată cum să marinăm rapid carnea de porc cu aparatul de vidat FoodSaver și caserola pentru marinare rapidă. Mai jos pașii!
Mod de preparare
- luăm carnea de porc și în jurul cotletului crestăm grăsimea
- într-un mojar adăugăm sarea grunjoasă, boabele de piper și cimbrul uscat
- pisăm totul bine până devine pulbere
- folosim aparatul de vidat foossaver FFS017X-01 pentru a marina carnea în câteva minute
- folosim Caserola pentru marinare 2L FoodSaver
- așezăm carnea
- adăugăm ceapa verde și usturoiul dat prin presă, ardeiul iute și rozmarinul (bătut un pic înainte)
- adăgăm zeama de lămâie și apă rece cât să acopere carnea
- amestecăm un pic și omogenizăm marinada
- ștergem marginea caserolei pentru marinare
- fixăm capacul pe poziția închis până ce nu se mai mișcă
- montăm accesoriul de sigilare pe supapa caserolei
- rotim butonul pe poziția deschis
- deschidem aparatul foodsaver și apăsăm butonul de marinare
- la final, putem vida caserola cu funcția de vidare
- scoatem accesoriul de marinare și păstrăm la frigider 90 de minute sau repetăm încă un ciclu de marinare